Acceptans i Borgå

Eftersom vår verksamhet i Acceptans är riksomfattande är det viktigt att vi når ut till andra som jobbar med unga i Svenskfinland, vilket är orsaken till att Acceptans deltog i Dagarna för Finlandssvenskt Ungdomsarbete. Evenemanget gick av stapeln 18-19.3 på Grand i Borgå.

ungdomsarbete

Förutom att vi fick ta del av många intressanta föreläsningar, bland annat av Harry Lunabba som föreläste om sensitivt bemötande och Tiina Rosenberg som berättade om likabehandling i vårt samhälle, så kunde vi även bekanta oss med andra som jobbar med unga. Det fanns många representanter från kyrkan, scouterna, ungdomsledare från olika kommuner och aktörer från den tredje sektorn.

Temat för dagarna handlade om inklusion och mångfald. Kan vi påverka vilka unga som kommer till våra ungdomsgårdar eller tar del av våra tjänster? Når vi ut till alla?
Självfallet har alla olika intressen men det är viktigt att ta i beaktande dessa frågor. Det är även en fråga som vi i Acceptans styrelse tänker på väldigt mycket eftersom individer med psykisk ohälsa upplever att de är stigmatiserade. Det kan därför vara utmanande att ta emot stöd för de som känner sig ensamma eller av andra olika orsaker inte vågar prata med någon om vad man känner. Men det är därför vi finns till.

På torsdagar ordnar vi öppet hus på Eriksgatan 8 i Helsingfors, dit kan du komma bara för att umgås eller för att titta på film. I Jakobstad finns även en grupp som ordnar evenemang på torsdagar (se Torsdagstolerans på Facebook). Vi startar även en konstgrupp snart, håll utkik!
Om du bor längre bort så kan du nå oss via epost eller telefon.

Vi vill ändå gärna veta: vad kan vi göra för dig? Finns det något du vill tala om eller behöver du bara stöd i vardagen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *